Skriver bokstäver om vetenskap

Om NatScience 

Företaget är baserat på tron att aktuell vetenskap är något som angår alla. Den moderna vetenskapen påverkar hela vårt samhälle och mitt mål är att ge vetenskapsnyheter en självklar status i nyhetsflödet. Bort med uppslag efter uppslag om dinosaurier och pyramider och in med det nya, fina, fräscha!

Om Natalie von der Lehr

Jag är själv disputerad molekylärbiolog och har forskat ett antal år inom grundforskningen med anknytning till cancer. 2009 bestämde jag mig för att satsa på en utbildning inom journalistik, något som jag alltid har varit nyfiken på.

Jag är en idé- och energirik person vars främsta mål i livet är att skapa någonting. Skapandet har tagit sig olika uttryck genom livet, allting ifrån att bygga Lego, pyssla, stå på labbet och att skriva har funnits med.

Fastän jag är född och uppvuxen i Tyskland känns Uppsala som min hemstad. Hit kom jag 1995 som utbytesstudent, meningen var att jag skulle återvända till Skottland där jag läste biologi och avsluta mina studier men istället stannade jag här. Nu bor jag i centrala Uppsala tillsammans med min man och mina två barn.   

Kontakta mig för mitt CV.
 

Inte bara bokstäver

Förutom att skriva kan jag också fota och göra radio. På senare tid har jag även hållit föreläsningar och kurser i populärvetenskapligt skrivande. Läs mer under fliken "mina tjänster".